10 მიზეზი

ქართული ღვინო

დასავლეთ საქართველოს რეგიონებიდან მეღვინეობის ერთ-ერთ უძველეს კერას სწორედ აჭარა წარმოადგენს. აჭარის მასშტაბით მევენახეობა განსაკუთრებით განვითარებულია ქედის მუნიციპალიტეტში. აჭარაში წარმოებული ღვინის უნიკალური სახეობებია "ქედის ცოლიკაური" და "ჩხავერი". იშვიათი ჯიშის ვაზისაგან დამზადებული ვარდისფერი შეფერილობის "ჩხავერი" რეგიონის კოლორიტულ სასმელად იქცა და მისი დაგემოვნება აჭარული სამზარეულოს უგემრიელეს კერძებთან ერთად ნამდვილი სიამოვნებაა.

თეგები: